Dil ve Konuşma Terapisi ABD Başkanı

Telefon : 0 232 301 86 31
gulmira.kuruoglu@deu.edu.tr

Özgeçmiş

Prof. Dr. Gülmira Sadiyeva Kuruoğlu Bakü-Azerbaycan doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Bakü’de tamamlamıştır. 1994 yılında Azerbaycan Pedagoji Rus Dili ve Edebiyatı Enstitüsü’nde Yüksek Lisansını tamamlamış, 1995 yılında Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Enstitüsü’nde “Konuşma Terapistliği” Programını bitirmiştir.

1998 yılında Azerbaycan Bilimler Akademisi Dilbilim Enstitüsü’nde “Beyin Hasarı Sonucu Ortaya Çıkan Dil ve Konuşma Bozukluklarının Psikodilbilimsel Analizi” konusunda doktorasını (Ph.D.) tamamlamış, 2002 yılında Doçent, 2008 yılında Profesör unvanlarını almıştır.

1994-2003 yılları arasında Azerbaycan Bilimler Akademisi Dilbilim Enstitüsü’nde araştırmacı, 1995-2003 yılları arasında Bakü Respublika Klinik Hastanesi Nöroloji Bölümünde Konuşma Terapisti olarak çalışmıştır.

2003 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi Dilbilim Bölümünde çalışmaktadır.

2006-2013 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda konuşma terapisti (afaziyolog) olarak görev almıştır.

2018 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisti Bölümünün kurucu Bölüm Başkanıdır.

Prof. Dr. Gülmira Kuruoğlu;  Azerbaycan, Rusya, Japonya ve Türkiye’de beyin hasarı sonucu oluşan dil ve konuşma bozuklukları ile ilgili birçok projede yer almıştır. Azerbaycan, Rusya, Japonya, İtalya, Fransa, Türkiye vb. ülkelerde psikodilbilim, nörodilbilim, dil ve konuşma bozuklukları alanlarında konferanslar vermiş, bildiriler sunmuşyur. Hakemli dergilerde bu konularda yayımlanmış birçok makalesi, “Nörodilbilim” ve “Afazi: Nörodilbilimsel Bir Çalışma” adında kitapları bulunmaktadır.

Font Boyutunu Değiştir
Kontrast